Demcon

Välkommen till demoleringsmässan på InfraCity, Stockholm

DEMCON, 24 - 25 november, 2022. Branschens rivigaste mässa!

Pressrelease

Stort intresse för DEMCON 2022

 

Demoleringsbranschen går på högvarv i Sverige. Behovet av bostäder är fortsatt skriande och det verkar inte som att efterfrågan kommer att mättas under de närmaste två åren. Så länge vi lever med denna situation på byggmarknaden är risken för att en bostadsbubbla skall spricka inte så stor. Något som bådar gott inför DEMCON 2022.

 

“Med det läge vi har på marknaden tror jag att DEMCON 2022 ligger helt rätt i tiden. Våra entreprenörer har mycket att göra och med lättade restriktioner finns mycket at ta tag i. Det finns också en stor längtan bland både entreprenörer och tillverkare att kunna mötas igen. Samtidigt är konkurrensen stor. Det gäller att särskilja sig från sina konkurrenter med större kunnande, mera effektiva maskiner och metoder samt effektivare verktyg. Här har våra leverantörer en utmaning att fånga upp detta och DEMCON blir då en än viktigare mötesplats”, säger Jan Hermansson som ansvarar för DEMCON. “Eftersom vi även publicerar internationella branschtidningar märker vi ett ökat intresse för Skandinavien bland främst andra europeiska tillverkare och distributörer. Jag vet att vi kommer att få se fler utländska utställare på DEMCON 2022”, tillägger han.

 

Åttonde upplagan av DEMCON

DEMCON 2022, som hålls på Inframässan på InfraCity norr om Stockholm, arrangeras nu för åttonde gången sedan 1998. Inriktningen är den samma sedan starten, det vill säga att mässan riktar in sig på den bransch som har samlingsnamnet demolering. Inom demolering ryms sektorer såsom betonghåltagning, rivning, slipning och polering av betonggolv, återvinning av rivningsrester, sanering, vattenbilning med mera. Sammantaget de tjänster som våra entreprenörer erbjuder. “Under de nästan 30 år som vi arbetat med demoleringsbranschen är det intressant att konstatera att många entreprenörer omfamnat så många flera tekniker än vad de ursprungligen jobbat med. Vi har entreprenörer i Sverige idag som erbjuder tjänster inom alla de sektorer som DEMCON omfattar. Går man 20 år tillbaka i tiden så var det exempelvis få rivningsentreprenörer som jobbade med att återvinna de massor som man rev ner. Och att erbjuda rivningstjänster eller slipning av betonggolv är idag nästan en självklarhet om man är håltagare. Det har hänt mycket med branschen och det är precis den här utvecklingen vi har rapporterat om i Professionell Demolerings ända sedan mitten på 1990-talet”, säger Jan.

 

Rekordstort intresse

Mässan DEMCON 2022 kommer att hållas den 24-25 november. Det är något senare på året än vanligt. Orsaken är att den tyska mässan Bauma, som arrangeras samma år, beslutade att flytta fram sin mässa ett halvår på grund av Corona-pandemin. Att lägga DEMCON innan Bauma sågs inte som ett alternativ. Redan nu är intresset rekordstort och de flesta utställare som bokade sig för DEMCON 2020 och senare 2021 har valt at ligga kvar med sina bokningar. “Inför DEMCON 2022 är intresset större än det brukar vara av flera olika anledningar. Leverantörskartan har ju också ritats om en del sedan förra mässan så det ska bli intressant att se hur DEMCON 2022 kommer att se ut”, säger Jan Hermansson.

Det kommer att bli två intensiva mässdagar på InfraCity med en inomhusdel och en utomhusdel som vanligt. Utomhusdelen är dock begränsad på grund av att mässan arrangeras i november. På kvällen den 24 november arrangeras som vanligt demoleringsbranschens egen branschfest “DEMCON-kalaset”. I samband med det koras också årets vinnare av det Svenska Demoleringspriset. Nomineringsprocessen har redan dragit igång för fullt och de som önskar nominera tillverkare och entreprenörer ombeds att skicka in nomineringshandlingar som finns att ladda ner på sidan www.professionelldemolering.se/demoleringspriset.

 

“Det är alltid lika kul att börja förbereda för ett nytt DEMCON-event och vi drar alltid igång cirka ett år innan mässan så nu är det hög tid. I nuläget är mässan i princip fullbokad inomhus men det finns fortsatt lediga montrar. Utställare kan gå in på hemsidan och boka sin monter”, avslutar Jan Hermansson.

www.demcon.se

Demcon 2020 Sponsors

Officiella tidningar för DEMCON:

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK