Demcon

Välkommen till demoleringsmässan på InfraCity, Stockholm

DEMCON, 24 - 25 november, 2022. Branschens rivigaste mässa!

Demcon Virtual Roadshow

DEMCON VIRTUAL ROADTRIP HÖSTEN 2020

Corona-pandemin ska inte kunna sätta käppar i hjulen för att demoleringsbranschen inte ska kunna ta del av nya maskiner och verktyg.
Därför har vi beslutat att genomför en virtuell DEMCON-mässa i höst som kommer att pågå under hela oktober, 2020.
Detta innebär att ett filmteam kommer att besöka en del av utställarna som skulle ha varit med på DEMCON i höst. Presentationerna kommer att sändas via våra webbportaler.

Efter presentationerna kommer livesändningar via Microsoft Teams anordnas där besökarna av livesändningarna kan prata direkt med tillverkarna och leverantörerna. Du som besökare kan alltså luta dig tillbaka och följa allt på nätet samt interagera om du önskar.

Formulär för att anmäla ditt deltagande kommer att publiceras här på Demcon.se inom kort!

Välkommen till höstens stora begivenhet: DEMCON Virtual Roadtrip 2020

Demcon flyttas till september 2021

Arrangörerna av Demcon 2020 höll ut i det längst för att kunna genomföra mässan den 24-25 september, 2020. Men trycket blev för hårt. Men med anledning av osäkerheten kring Corona-läget i Sverige och att Sverige fortsatt inte hävt några restriktioner blir tiden för knapp för att arrangera mässan 2020.

“Jag tycker att det är oerhört tråkigt att behöva ta det här beslutet att flytta mässan ett år fram i tiden till september 2021. Men vi ser ingen annan utväg. Det tar tid för våra utställare att förbereda sitt deltagande. Skulle vi ha väntat med det här beslutet till efter semestern hade det varit omöjligt både för utställarna och oss som arrangörer att skapa en riktigt bra mässa”, säger Jan Hermansson.

“Även om restriktionerna hävs till viss del är det nog inte troligt att myndigheterna släpper antalet fritt om hur många som får samlas. Idag gäller fortfarande max 50 personer och om man skulle tillåta låt säga 1000 personer så är det ändå för få. Jag tror oavsett hur många som får samlas till hösten så kommer en oro bland besökarna att kvarstå. Att flytta till 2021 är det enda gångbara”, tillägger Hermansson.

Demcon flyttas nu till 30 september till 1 oktober 2021 och kommer att arrangeras som vanligt på Inframässan vid Scandic Hotel Infracity i Bredden norr om Stockholm. Det blir förstås Demcon-kalas på torsdagskvällen den 30 september, 2021 med utdelning av det Svenska Demoleringspriset. Dock inte riktigt i samma form som tidigare med tanke på det rådande Corona-läget.
I samband med mässan i år var det planerat att branschorganisationen för Byggnadsberedning skulle ha hållit sitt höstmöte. Den internationella paraplyorganisationen IACDS för håltagare skulle ha organiserat sitt årsmöte i anslutning till mässan. I nuläget finns ingen information om när dessa möten kommer att hållas men PD återkommer så fort information finns tillgänglig.

Nyheter

Det svenska demoleringspriset

Nyheter

Det svenska demoleringspriset
Demcon 2020 Sponsors

Officiella tidningar för DEMCON:

Media Partner:

Plant and Equipment

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK